Co nevidět tady bude léto.

Pro nás se stanou dny a večery strávené venku na čerstvém vzduchu tím, co nás po práci nabíjí energií.

K odpočinku patří také chladný stín někde v zahradě. Někdo si koupí slunečník. Je to vhodné řešení pro ty, kteří chtějí rychle získaný stín v zahradě. Jeho nevýhoda je ovšem v tom, že pokud se zvedne silný vítr nebo bouřka a nejste právě doma, slunečník dostane zabrat – může vám odletět, zlomit se, nebo se může celý vyvrátit na zem.

grilovaná klobása na grilu

Stabilní řešení

Řešením může být pergola. Tento útulný kout zahrady se stane vašim útočištěm, kde si v klidu přečtete knihu, posedíte u čerstvě upečeného ovocného koláče s rodinou.

Při víkendovém večerním grilování oceníte pevný povrch pergoly, na který si postavíte stolky, gril a další nezbytnosti pro vaše příjemně strávené večery a noci venku.

Nebude vám vůbec vadit, pokud se zčistajasna obloha zatáhne a přižene se déšť. Vy můžete dál pokračovat v započaté konverzaci pod pevnou střešní konstrukcí pergoly.

Jak získat stín

Současná léta připomínají tropické počasí a každoročně v letních měsících se opírá sluníčko do našich zahrad se stále větší intenzitou. Jen si představte tu siestu, když se po zahradnických pracích natáhnete na dřevěnou lavičku nebo lehátko, abyste si dali zaslouženého šlofíka!oranžová popínavá růže

Třeba takové dřevěné pergoly ke zdi jsou praktické, protože ušetříte místo za jednu stěnu. Budou také snadno dostupné z vašich hlavních dveří.

Možností, jak ozvláštnit pergolu je mnoho. Nádherné jsou porostlé popínavými druhy růží, které se postupně pnou přes mřížky přístřešku na posezení. Každým rokem budete mít bohatší a košatější květenství, hlavní stonek růže zesílí a silně zakoření, a tak získají stabilní podporu celé výhonky růží. A ta nádherná vůně, která se bude kvečeru linout nejen celou pergolou, ale i jejím blízkým okolím!