Pečivo mám zkrátka rádi slané i sladké. Kde je nejlepší si takové pečivo kupovat? Podíváme se na pečivo od pekaře a také v supermarketech.

 kusy chleba.jpg

Pečivo z pekařství

Mnoho lidí tvrdí, že pečivo koupené přímo v pekařství je lepší než to, které je koupeno v supermarketech. Jakou máte zkušenost? Když se na to podívám dle své zkušenosti, tak musím dát zapravdu tomu, že pečivo koupené přímo v pekařství je lepší a má lepší chuť. Mám pocit, že takové pečivo je kvalitně udělané a má dobrou chuť. Nejde jenom o chuť, ale i o například podíl ovocné složky, které je v koláčích a také podíl náplně. Příklad je jedno nejmenované, ale známé pekařství v Praze, kde si pravidelně kupuji pečivo, včetně koláčů. Musím říci, že takové koláče jsem dlouho nejedl, skvělá chuť, bohatá náplň. Je pravda, že za takové pečivo si bohužel připlatíte, zrovna tento koláč stojí 27 Kč, což je poměrně hodně. Každopádně to za tu cenu opravdu stojí a nedá se to srovnat s klasickým “továrním” koláčem. I rohlíky mají různé druhy a chutnají opravdu velice dobře, přesně tak, jak si pamatují z dětství.

 čokoládový croissant.jpg

Pečivo ze supermarketu

V supermarketech koupíte pečivo, které je z rozmrazeného polotovaru. V tom je trošku potíž. Určitě znáte, když si koupíte klasický bílý chléb tu zvláštní nakyslou chuť. Ano, toto pečivo je totiž průmyslově vyráběno velkém a následně zmrazeno a zasíláno do supermarketů k dopečení. Nemůžeme očekávat tak vysokou kvalitu pečiva, pokud je vyráběno ve velkovýrobě. Možná jste si také již všimli toho, že někdy jsou rohlíky nebo jiné pečivo dost “nafouknuté”. To je z důvodu použití různých látek, které zvětšují objem. Co je velkou výhodou je, že toto pečivo je většinou mnohem levnější než pečivo od pekaře. Nicméně pokud chcete opravdovou kvalitu, tak si určitě zajděte k pekaři. Velký rozdíl je také v pečivu u nás a například v Německu. Byli jste někdy v pekařství v Německu? To je teprve pečivo! Opravdu lahodné a velké kousky. Samozřejmě si za takové pečivo připlatíte, ale za tu chuť to opravdu stojí.

slané preclíky.jpg 

Pečivo si zkrátka vybírejte podle chuti a nebojte se investovat peníze do kvality. Pekaři moc dobře vědí, jak se správné pečivo dělá, a proto od nich odcházíte nejen s výborným pečivem, ale i s krásnou vůní čerstvě upečeného kvalitního pečiva. Přeji dobrou chuť, ať už si dáte pečivo ráno k snídani nebo přes den jako svačinku.